Hvor mye tips er vanlig å gi en taxi i Ski?

Har du noen gang lurt på om du gir nok tips til din taxisjåfør? Gir du kanskje så mye tips at du merker lommeboka di krympe, eller kanskje du gir så lite tips at taxisjåføren blir skuffet?

Det har blitt lagt ut en offentlig dataundersøkelse av alle drosjeregninger i New York, fra nesten 100 millioner drosjeturer. Disse tallene avslører hva god og dårlig tips ser ut. Omtrent disse tallene kan vi ta med oss til Taxi Ski.

I fjor ble 55 prosent av alle taxiturer i New York (ca 51 millioner) betalt med kredittkort. Databasen viser både meterlengden og tipsbeløpet for alle disse taxiturene. 45 prosent av alle turene er betalt med kontant. Denne databasen viser meterlengden for denne prosenten. Det er viktig å sammenligne hvor mye tips passasjerer betaler avhengig av om de betaler kontant eller med kort. Men, alle datapostene for kontanter er ikke 100% komplett, så vi har derfor satt til side kontanttransaksjoner og heller fokusert på kredittkort.

Det viser seg at de tre vanligste beløpene man gir i tips, er et gavmildt beløp på hele 20 prosent, 21 prosent og 22 prosent. Det er nesten mer enn man gir som tips i restauranter. Administrerende direktør i et Taxi-selskap i USA sier at de i gjennomsnitt får 20 prosent tips, og at minstebeløpet er rundt 15%.

Taxibilene har ofte tre tipsvalg:

  • 20%
  • 25%
  • 30%

Ikke alle er så sjenerøse. Det syvende vanligste beløpet å gi i tips, faller dessverre på 0% i følge sjefen. I 2007 ble det introdusert at man kunne betale taxi med kredittkort. Siden da har folk følt seg mindre tvunget til å gi tips. Beløpet har derfor falt en del prosent.

Tiden på dagen påvirker også hvor mye tips taxisjåføren mottar. Tidlig på dagen ligger gjennomsnittet på 19%, ettermiddag ligger på 20%, deretter år snittet ned til 19% igjen.

Folk setter mer pris på å sette seg i en taxi under rushtiden i stedet for å sitte trangt på t-banen. De fleste som er passasjerer under rushtiden, er faste kunder. De kommer hver dag. Disse personene har en tendens til å snakke til taxisjåførene. og forstår derfor deres økonomi. På ettermiddagen er det også flere forretningsfolk som tar nytte av taxi – enten fordi de tar seg råd til det, eller fordi de bruker et firmakort.

Natteskift og det å kjøre taxi tidlig om morgenen, er det mest krevende for sjåfører. På disse tider av døgnet er folk mer gjerrigere enn andre tider på døgnet. En større andel passasjerer gir ingen tips, og det beste beløpet havner i snitt på 18%.

På sen kveldstid når man har vært ute på baren, eller har vært ute på en sosialsetting, så får taxisjåførene ofte mindre tips. Folk tenker ofte at når man har drukket, så passer det seg ikke helt å gi tips. Uansett hvor rart det høres ut.

Konklusjonen er at beløpet havner gjennomsnittlig på 20% i tips. Om du planlegger å ta en taxi i nær fremtid, enten hjem fra jobb eller til byen, så er det høflig å gi tips til sjåføren. Det er tross alt en veldig verdifull tjeneste, som alle gleder seg over. Håper dette var et nyttig innlegg. La oss i Ski gi tips til alle taxisjåfører.