Hva er prisen på frakt av container?

Pris og kostnader på frakt av containere

Du har kanskje akkurat leid en lagercontainer, og nå lurer du på hvordan du skal frakte containeren helt hjem til den nye boligen din? Kanskje lurer du også på hvor mye det koster å frakte en container?

Når frakter en container bør du tenke på følgende ting: forsikring, hvor containeren skal plasseres (tilgjengelighet) og hvilket firma som skal brukes for transporten. Det kan virke som en utfordrende oppgave, men hvis du følger trinnene i denne artikkelen vil du få din container billigere levert på kortere tid.

I dag skal vi se på akkurat hvor mye det koster å frakte en container og de viktigste tingene du må vurdere når arrangere levering.

Internasjonal vs. nasjonal

Hvor blir containeren din levert fra?

Hvis du kjøper brukt container, er sjansen stor for at du får skaffet den fra en lokal virksomhet, men hvis du ønsker en splitter ny (med tanke på renslighet etc.), så må du mest sannsynlig bestille en fra Asia. Dette kan øke kostnadene litt.

 

Kostnader på nasjonak transport

Jeg spurte vår faste lokale containerleverandører om et tilbud på transport, og de ga meg et tilbud på 3.600,- NOK for å transportere en 20-fots container og 6.000,- NOK for å transportere en 40-fots lagercontainer. Dette tallet inkluderte tilleggsgebyrer på lossing osv. Den totale reise avstanden her var rundt 50 mil.

Så kostnaden for å frakte denne 20-fots container var omtrent 72 kroner per mil. For 40-fots containeren lå kostnaden på rundt 120 kr per mil.

 

Kostnader på internasjonal transport

Hvis du har kjøpt en ny containere, så er sjansen som sagt stor for at den kommer fra Asia. Det betyr at du har to valg:

  1. Du kan enten sende dine containeren tom og betale full fraktkostnad,
  2. eller så kan du fylle opp containeren med gods og betale en del av avgiften.

Å frakte en container fra Asia til USA er ekstremt dyrt. Avhengig av antall containere du frakter og avstanden, vil du ligge på rundt 15.000-100.000,- NOK.

 

Størrelsen på lagercontainere

Vi har nå gått over forskjellen på å frakte containere nasjonalt og internasjonalt. En faktor som kan redusere fraktkostnadene vesentlig mye, er størrelsen på containeren som du har bestilt eller kjøpt.

Vi ser at forskjellen på en 20-fots og en 40-fots container nesten er dobbelt så stor. Prisen på en 20-fots var rundt 3.600 og kostnaden på en 40-fots var 6.000,- NOK.

De tallene som jeg nevnte over, er et estimert tall. Hvis du ønsker å få et mer nøyaktig tall, er det lurt å ta kontakt med et selskap i nærheten.

Men, nå er spørsmålet: Hvordan finner jeg det beste transportselskapet? En huskeregel er å bruke så få selskaper som mulig under prosessen.